Wat ik doe als ik niet op Safari ga?

De reden waarom ik van safari’s houd, is niet ver te zoeken. Een roofvogel spotten die je nooit eerder zag, een kudde olifanten in het water zien spelen of een baby giraffe die drinkt bij zijn moeder. Het avontuur van vroeg in de ochtend vertrekken in een jeep en de zon zien opkomen in de Afrikaanse savanne. Een safarireis is eigenlijk nergens mee te vergelijken. Mijn liefde voor reizen wordt door de jaren heen alleen maar groter en ik ben altijd bezig met plannen voor een nieuwe reis of met schrijven over mijn reiservaringen. Maar je kan niet altijd op vakantie zijn, en gelukkig is mijn leven hier in Nederland ook super. In het dagelijks leven woon en werk ik in Rotterdam. Ik studeer (-naam studie) aan de (-naam onderwijsinstelling). Naast mijn studie werk ik als junior marketingmanager, een uitdagende baan waarin ik veel leer over marketing en marketingstrategieën. Wat ik leuk vind aan mijn werk is dat ik creatief kan zijn, dat het variatie biedt en dat marketing altijd in ontwikkeling is.

Rotterdam topstad

Rotterdam is een unieke stad, zelf vind ik het leuker dan Amsterdam en ik ben niet de enige. Reis- en cultuurliefhebbers van over de hele wereld laten zich verassen door deze mooie havenstad. De reisgids der reisgidsen Lonely Planet heeft Rotterdam verkozen tot een van de topsteden van de wereld. De stad staat in deze top 10 op nummer 5 als enige Nederlandse stad. Er zijn verschillende grote musea zoals de Kunsthal en het Boijmans van Beuningen en jaarlijks is er het Rotterdamse filmfestival wat de nieuwste films brengt. Maar naast de bekende plekken geef ik jullie graag een aantal insidertips, dingen die niet iedereen weet. Mijn favoriete plekken in Rotterdam:

Mijn tips

Je loopt als toerist waarschijnlijk automatisch richting het centrum, maar ook buiten het centrum zijn er te gekke plekken. Schieblock bijvoorbeeld is een creatief bolwerk in lege kantoorruimtes in Rotterdam. Het is een werkplek maar ook een ontmoetingsplek en er zijn verschillende unieke Rotterdamse winkeltjes. Hier vlakbij is de Luchtsingel, deze brug naar Rotterdam Noord is een nieuwe verbinding van een oud en vergeten stadsdeel (Noord) met het centrum, leuk om een keer overheen te lopen. De buurt aan de achterkant van het station is sowieso een plek waar heel veel culturele ontwikkeling is. Kortom, Rotterdam is een super inspirerende plek om te wonen. Een perfect thuis voor als ik niet op reis ben. Naast deze tips zijn er nog 1000 dingen die je kunt doen, hou mijn blog in de gaten voor de beste tips.

#footer{ display:none; }