Mijn beste Safari ervaringen

Al sinds jaren ga ik regelmatig in het buitenland op safari. Mijn grote wens is alle safariparken van de wereld te zien. Natuurlijk zijn dat er enorm veel maar dat is ook juist het leuke ervan! Op deze manier heb ik iedere vakantie weer heel veel keus in het vinden van een nieuwe bestemming. Maar waar vind je de beste safari’s ter wereld? Ik heb al heel veel landen bezocht en wanneer je me vraagt wat het allerbeste parkis, dan is dat op dit moment het Pumba Private Game Reserve & Spa in Zuid-Afrika!

Het Pumba resort.

Het Pumba Private Game Reserve & Spa ligt in het midden van de Oost-Kaap in Zuid-Afrika, op 20 km van Grahamsgtown en een dikke 100 km van Port Elizabeth. Het reservaat is 6500 hectare groot en in deze ongerepte wildernis kun je de “grote vijf” tegenkomen. Het wildreservaat biedt de perfecte balans tussen en ideale Afrikaanse safari en echte 5 sterren luxe vakantie.

Msenge Bush Lodge

Verblijven in de Msenge Bush Lodge is een ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Na een hete een stoffige rondreis door de prachtige woestijn van Namibie wilde ik mezelf eens goed te tracteren en boekte ik een van de luxe chalets. Hoe luxe deze waren kwam ik al snel achter. In de sereniteit van het Afrikaanse bushveld heb je vanaf je eigen houten prive veranda een schitterend uitzicht over het reservaat en kun je de zon zien ondergaan bij de favoriete drinkplaats van de olifanten. Mijn chalet had behalve een buitendouche ook nog een prive dompelbad en alsof dat niet genoeg is, was er ook nog een super de luxe wellness centrum op het terrein aanwezig. De eerste avond werd er een fantastische traditionele braai geserveerd en ik ben in die vakantie zeker 3 kilo aangekomen. De Lodge is zo mooi (en de cocktails zo lekker) dat ik er serieus over heb nagedacht om niet mee te gaan met de game excursies en gewoon lekker te blijven luieren. Maar een kans om de Big Five te ontmoeten kon ik natuurlijk niet laten lopen!

De Gamedrive

Omdat het niet druk was in de Logde toen ik er was, kreeg ik de kans om met een zeer ervaren park ranger op pad te gaan. In de luxe terreinwagen met 4wiel aandrijving reden we door het bushveld, het grasland en de bergen en valleien op zoek naar de dieren. In het gebied wonen meer dan 150 verschillende vogelsoorten en naast de Grote Vijf zijn er nog 22 andere diersoorten te vinden. De Lodge zorgde behalve voor een koelbox gevuld met heerlijk snacks en drankjes ook voor warme kleding en dekens zodat we ook tegen zonsondergang het niet koud kregen.

#footer{ display:none; }