Denken aan een unieke rondreis in Tanzania

Wat ik nog niet echt vermeld heb, maar zoals de meeste lezers ondertussen wel weten, ben ik fanatiek natuurfotograaf. Dieren fotograferen in hun eigen omgeving is mijn grote passie. Regelmatig trek ik erop uit om safari’s in mijn eigen land te beleven. Maar ja, foto’s van de grijze huismus kunnen heel erg mooi zijn maar het blijft toch een mus. Daarom wil ik naar Tanzania! Ik wil wel eens een echte leeuw op de foto zetten, of een kudde voorbij stampende olifanten.

Niet alleen blijven dromen, maar ook doen!

Om me een beetje voor te bereiden op het feit dat deze droom ooit echt werkelijkheid gaat worden, en ik tijdens deze fantastische safari Het Wildlife shot van het jaar zal produceren, heb ik al heel wat informatiesites bezocht. Voordat de reis begint dien je een toeristenvisum aan te vragen. Dit is natuurlijk geen enkel probleem en in het kader van “maak je droom werkelijkheid” ligt de envelop met de aanvraag al op het gangkastje. Ik moet alleen nog een postzegel kopen. Daarnaast wordt het ook aangeraden om nogal wat preventieve vaccinaties te nemen tegen ziektes zoals difterie, tetanus, gele koorts polio en hepatitis A. Aangezien ik niet in vaccinaties van de heer Bill Gates en consorten geloof (maar dat is een heel ander verhaal, daar wijd ik misschien in de toekomst nog wel eens een blog aan), zal ik dat advies lekker naast me neerleggen. Noem het maar de eerste stap richting het avontuur!

Hoe gaan we op reis?

Persoonlijk zou ik er niet voor kiezen om alleen te reizen. Het is natuurlijk wel en groot voordeel dat je tijdens je solo-reis met niemand anders rekening hoeft te houden. Maar aan het alleen reizen kleven ook aardig wat nadelen. Het is behalve veel duurder ook niet zo heel erg gezellig. Reizen met een grote groep is ook niet iets wat mij enorm trekt. Ik zou het liefst samen met iemand of met een klein select groepje op reis gaan, mensen die ook van natuurfotografie houden. Uiteraard heeft een grote sterke man de voorkeur. Ik zoek nog iemand die naast al mijn bagage ook mijn cameratassen en statief kan dragen. We kunnen natuurlijk oefenen en een safari in eigen land organiseren. Dus vriendjes en vriendinnetjes, wie voelt zich aangesproken en wil er met mij mee?

#footer{ display:none; }