Safari in eigen land

Op safari gaan, betekend eigenlijk dat je je tussen de wilde dieren bevindt, die in hun natuurlijke habitat vrij rondlopen. Safari is eigenlijk een heel oud woord voor op jungletocht gaan. Om al een beetje in de stemming te komen van de in mijn droom geplande Tanzania safari heb ik eventjes gegoogeld wat er in Nederland allemaal te doen is, qua safari. Hier volgt het resultaat:

Safaripark De Beekse Bergen

We hebben op precies te zijn 1 safaripark in Nederland. Safaripark” De Beekse Bergen”, is gelegen in het noorden van de provincie Brabant, vlakbij de stad Hilvarenbeek. Hier hebben ze op een heel groot terrein verschillende savannes nagebouwd waarop de zebra’s, giraffen en springbokken vrij rondlopen. Er is ook een grote leeuwenkuil en er zijn aparte gedeeltes waar apen rondslingeren. Deze gebieden kun je met je eigen auto of met een toeristenbus inrijden om de dieren van dichtbij te bekijken. Sommige gebieden mag je ook lopend in. Wat nieuw is dat je nu ook kunt overnachten in het park! Natuurlijk mag je niet zomaar tussen de leeuwen je tentje opzetten, maar toch lijkt het mij geweldig om wakker te worden en de geluiden van deze beesten te horen. In over mezelf en deze leuke blog kon je al lezen dat ik een groot avonturier ben. Zo heb ik besloten om over een paar weken, wanneer het weer wat aangenamer wordt, een tentje te huren voor een nacht. Ik hoop natuurlijk op een kans om tijdens het invallen van de schemer of vroeg in de morgen voordat de eerste bezoekers komen met mijn camera het park in te mogen. Hou mijn blog dus in de gaten!

Wetlands Safari

Wanneer je “safari in Nederland” googelt, krijg je ook enkele sites die verwijzen naar Wetlands Safari. Maar dit is geen safaripark in de zin van het woord. Wetlands Safari is een eigenlijk enorm leuk bedrijfje, opgericht door een zeer actieve dame met veel reiservaring. Per kano nemen ze je mee door de prachtigste beekjes en slootjes van Nederland. In een kano vaar je langs 17e-eeuwse dorpjes en wanneer het weer het toelaat wordt er op een prachtig plekje aangelegd voor een heerlijke picknick. De gids vertelt alles over de planten en dieren die je onderweg tegenkomt.

Dierenparken

Om foto’s van leeuwen, tijgers en andere tropische beesten te schieten kan ik natuurlijk ook naar een van de prachtige dierenparken gaan. Het Dierenpark Emmenin Groningen en Burgers Zooin Gelderland hebben prachtige wildparken. Alhoewel alle beesten in en afgesloten gebied zitten hebben ze behoorlijk veel ruimte en is deze ruimte ook ingericht naar hun oorspronkelijke levensomstandigheden. Als je goed zorgt dat je geen andere bezoekers in beeld krijgt lijkt het net een echte safari!

#footer{ display:none; }