Ergens anders naartoe reizen…

Momenteel is het denken aan een unieke rondreis in Tanzania wat met wakker houdt. Op safari gaan is natuurlijk een geweldige belevenis, maar het kan helaas niet altijd feest zijn. Op jungle-safari gaan heeft 2 hele grote nadelen: Het is ver weg en het is behoorlijk kostbaar. Daarom denk ik erover om toch ook maar eens ergens anders naartoe te gaan. Maar waarop gaat mijn keuze vallen?

Noord-Europa

Zweden schijnt heel mooi te zijn. Prachtige natuur en aardige mensen. Denemarken is weer wat duurder, en een beetje gezapiger als je de berichten mag geloven. Noorwegen lijkt me schitterend! Heerlijk woeste gedeeltes en weinig inwoners per vierkante meter. Een trip met de auto naar deze Scandinavische landen is lang zo gek nog niet! Wanneer je met de auto gaat, kun je veel van de omgeving zien en je eigen tempo bepalen. Het gaat tenslotte niet om zo snel mogelijk op een bepaalde bestemming aan te komen, maar ook tijdens de reis ernaartoe valt er veel te genieten.

Op safari in Lapland!

Een safari hoeft natuurlijk niet altijd in een warm land plaats te vinden. Hoewel de meeste mensen bij het horen van het woord safari direct de associatie met oerwoud leggen, betekent het woord eigenlijk dat je door een stuk ongerepte natuur reist. Dit kan je natuurlijk ook op de prachtige besneeuwde vlakten van Lapland doen! In Lapland worden door verschillende organisaties skisafari’s en safari’s per snowmobiel georganiseerd. Er zijn ook trips met een hondenslee mogelijk. Een vakantie in Lapland staat bol van de activiteiten! Ook in de zomermaanden is Lapland een land waar veel te doen is. De rivieren leidden je door schijnbaar oneindige vlakten waar rendieren, wolven, damherten en bruine beren de dienst uitmaken. En in plaats van in een luxe houten boomhut kun je hier in een echte iglo overnachten. De temperatuur in de iglo zal je verrassen!

De Baltische Staten

Estland, Letland en Litouwen worden samen ook wel de Baltische Staten genoemd. Toen na de Eerste Wereldoorlog het Russische Keizerrijk uiteenviel, werden deze drie staten zelfstandig. Alhoewel ze in Noord Europa liggen, zie je hier nog steeds heel veel Russische historie en traditie. Een safari kun je hier niet doen, maar een culturele reis kan ook enorm veel voldoening en plezier geven. En als ik dan toch denk aan “ergens anders naar toe te reizen” waarom niet naar het prachtige Noorden van Europa?

#footer{ display:none; }