Waarom ik van safari’s houd?

Vier redenen om nu een Safari te boeken

Een safari staat op de bucket lijst van velen, het is een ervaring die je leven kan veranderen. Zo dichtbij de natuur zijn en het leven van wilde dieren van dichtbij zien en meemaken is een magisch. Zelf ben ik al van jongs af aan geboeid door Wildlife, de prachtige foto’s van wilde dieren in de National Geographic en online maakten dat ik zelf dit avontuur wilde ervaren. En omdat ik graag mijn mooiste reiservaringen deel: de vier belangrijkste redenen om op safari te gaan.

1. De Natuur

Natuur in zijn meest ruige en authentieke vorm. De eerste reden om op safari te gaan is de geweldige natuur die je ziet, en dan met name de dieren. De Afrikanen zijn trots op hun big 5: de leeuw, de olifant, het luipaard, de neushoorn en de buffel. Behalve de big 5 zie je dieren zoals zebra’s, impala’s, giraffen en cheeta’s. En wat misschien nog wel het mooiste is: je zult dieren zien die je nog nooit in (in het wild) hebt gezien. De biodiversiteit is enorm en het is betoverend om deze dieren in het echt te zien. Je beleeft kippenvel momenten, vergeet je camera niet!

2. Het toeval

Veel westerlingen zijn dol op voorbereiden en anticiperen en dat is heel herkenbaar. Het is natuurlijk ook heel belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Maar de charme van een Safari is ook het toeval: je weet dat je dieren gaat zien, maar hoe en wat, hoeveel en wanneer weet je niet precies, en dat is de spanning. Oog in oog staan met een leeuw of een baby olifant zien, het mooie is dat het moment steeds weer verassend is.

3. Tot rust komen

Een vakantie waarin je niet wordt afgeleid door technologie of de drukte van de grote stad is een aanrader. Doordat je in de natuur bent rust je uit en het geeft je de tijd en ruimte om over dingen na te denken. Het mooie van een safari is dat het tegelijk ook nooit saai zal worden.

4. Unieke accommodaties en lekker eten

Als je op reis gaat wil je goed eten en slapen. Bij een safarireis slaap je vaak op de meest unieke plekken, in een luxe tent of eenvoudig hutje midden in de natuur. Daarbij is het eten fantastisch, voor veel mensen is de Afrikaanse keuken een enorme ontdekking, heel veelzijdig en een echte smaakexplosie.

Behalve deze zijn er natuurlijk nog veel meer redenen om een safari te boeken. Houd mijn blog in de gaten voor mijn beste safari-ervaringen.

#footer{ display:none; }